На патот кон подобра иднина

Мигрантите кои на патот кон подобра иднина се најдоа во Македонија, зад себе оставиле скоро сè; своите домови, роднини, пријатели, но и многу тажни спомени и страшни судбини. Оние убавите спомени ги заклучиле некаде длабоко во своите срца, да не случајно се изгубат, или ...

СИТЕ СИТИ...

АДРА Македонија активно учествува во  собирање на храна и дистрибуирање ...

ОД ДЕЦА ЗА ДЕЦА...

НОВОГОДИШНИ ПАКЕТЧИЊА

...

Од Авганистан до Гер...

Јавид Станикзаи е уште еден млад човек кој соочувајќи се со тешките животни у...

Лични приказни од Би...

Дел од активностите на АДРА се насочени кон помош во дневниот центар за лица ...

Партнерство со Есма ...

АДРА Македонија е секогаш отворена за соработка со сите хумани луѓе и организ...

На патот кон подобра...

Мигрантите кои на патот кон подобра иднина се најдоа во Македонија, зад себе ...

Активностите на АДРА...

Периодот од септември до декември 2015 година беше исклучително активен за ти...

Приказната на Абди о...

Ова е вистинска животна приказна за еден млад човек кој во моментов престојув...

Од кандахар до берли...

Во Авганистан, на 1.005 метри надморска височина се простира градот Кандахар....

На патот кон живот в...

Пред неколку дена имавме можност да поразговараме со Нура, млада девојка која...

Рециклирање и повтор...

Пренамена на текстилни производи со цел нивна повторна употреба во облик на &...

„Ако не можете да на...

Деновиве Скопје се соочува со голем предизвик… Онаков, каков што немал...

АДРА со акција за со...

Во рамките на проектот за рециклирање на облека и други производи од текстил,...

Повик за донации...

Драги пријатели и поддржувачи, само заедно можеме да ги смениме нештата ...